Univerzitet u Nišu

Elektronski fakultet

Pazi

snima se

Media4

je dodelila nagradu za najbolji master rad iz oblasti Elektronika - Multimedijalne tehnologije.

Pogledajte nagrađeni rad

Najbolji portal za VFX u Srbiji.

U filmskoj i video produkciji VFX je skraćenica za visual effects

ELEKTRONSKI FAKULTET NIŠ

ELEKTRONIKA | MULTIMEDIJALNE TEHNOLOGIJE

Na Elektronskom fakultetu u Nišu se već više od 50 godina obrazuju inženjeri za oblasti projektovanja hardvera i softvera. 2005. godine je prvi put realizovana ideja da se ponudi i studiranje iz oblasti multimedije, koja je svojom popularniošću i širokom primenom zaslužila da se uvede u nastavu kao posebna oblast.

Posle prvih iskustava i sazrevanja početne ideje, 2013. godine je akreditovan program „Elektronika – Multimedijalne tehnologije" koji pruža obrazovanje u ovoj oblasti „u punoj snazi". Planirano je da se studenti, posle učenja osnova elektronike i programiranja, obrazuju za obradu zvuka, slike, fotografiju, video i audio produkciju, web dizajn i programiranje, 3D modeliranje i animaciju, gaming, ...

 

Program predstavlja kombinaciju inženjerskih i umetničkih sadržaja, što predstavlja novinu na našem fakultetu i univerzitetima u Srbiji. Studenti podmodula Multimedijalne tehnologije se obučavaju za potrebe industrije televizije, Interneta, filma, zabave, video igara drugog multimedijalnog stvaralaštva.

Naša grupa, pojačana novim saradnicima, planira još dosta novih projekata koji uključuju ne samo izradu multimedijalnih sadržaja već i sopstveni razvoj potrebnog softvera i hardvera.

Modul ELEKTRONIKA

Program modula Elektronika sačinjen je na osnovu dugogodišnjeg iskustva nastavnika i saradnika i studentima nudi sticanja znanja iz različitih oblasti elektronike. Veliki broj izbornih predmeta omogućava da svaki student izabere svoj stručni profil prema ličnim potrebama i afinitetima. Nastava se izvodi u devet savremenih laboratorija, a metodološki je postavljena tako da studenti uče kroz praktično rešavanje postavljenih zadataka.
Diplomirani studenti sa modula Elektronika potrebni su svim industrijskim granama i to kao vodeći inženjeri u razvoju i proizvodnji uređaja široke potrošnje, i kao inženjeri koji se bave održavanjem u svim ostalim granama. Pored toga, njihove usluge neophodne su u video i TV produkciji, zdravstvu, vojsci, trgovini, naučno-istraživačkim centrima, i svuda gde se proizvodnja bazira na primeni savremenih elektronskih uređaja.

U okviru modula Elektronika od petog semestra postoje tri podmodula: 

Kola i sistemi (EKS)
Embeded sistemi (EES)
• Multimedijalne tehnologije (EMT) 

Naši prijatelji